bert-helinger-konstelacii
Това са думи на Берт Хелингер, записани по време на обучението ми по Семейни констелации. Магично е действието на думите на Хелингер.
Людмил Стефанов
ЗА ВРЪЩАНЕТО В 

ЗА ВРЪЩАНЕТО В МИНАЛОТО

Обикновено ние си припомняме нещо от миналото, за да го пуснем да си отиде.
Често нещо трябва да бъде поправено в миналото. И особено трябва да гледате за хора, които са били изключени. И ако си ги спомните и скърбите за тях, особено ако те са имали тежка съдба, така вие ги освобождавате и те са готови да бъдат забравени. И тогава и вие сте свободни да гледате напред. Голяма част от работата е да извикаме неща от миналото, да си ги спомним, за да можем след това да ги пуснем.
В индивидуалната терапия често ни връщат към миналото, където са били травмите. Но това трябва да е краткосрочно движение: отивате там, поправяте нещо и се връщате.
Ако човек се връща често в миналото, той го използва като оръжие срещу другите и това подхранва гнева – детинския гняв – и пречи на хората да гледат напред….
В крайна сметка да забравиш е най-великото постижение. И да си готов да бъдеш забравен. Много хора работят за това, да бъдат спомняни. Можете да усетите какво причинява това на душата.
И от другата страна е това, да кажеш: „Да, искам да потъна в забвение.” И тогава има покой. Така не се намесваме в настоящето на другите. Те са свободни от нас и ние сме готови да бъдем забравени…
**Искам да кажа нещо за личното израстване. **
Където и да видим нещо да расте: растение, животно или човек, то е, защото взема нещо отвън. Така че ние израстваме в обмен с нещо друго. И за да порастваме, трябва да включваме все повече и повече. Но често в душата си ние отхвърляме някого. И това е особено очевидно, когато някой отхвърля един от двамата си родители. Хората порастват, ако успеят да включат и другия родител.
Ще направя една медитация с вас:
Затворете очи…
Позволете си да чувствате с тялото си … точно зад вас … присъствието на своите родители …
Кой от тях присъства по-силно?… Кой стои по напред?…
Нека и другият, който поставяте по-назад, да се изравни … Почувствайте във всяка своя клетка и него…
Поставете зад тях техните родители ….
Двама по двама, изравнени ….
Зад тях и предците си – също …
… и почувствайте тяхната вина … и тежестта на тяхната съдба …
Помислете сега върху това: Колкото по-голяма е тежестта, толкова по-лесно тя се носи!

Ела на среща със себе си. Научи повече за метода Семейни констелации и почувствайте връзката си с рода. Пиши ми на: liliya.ivanova@lilsun.com или в Messenger

Следете последните новости и събития

Recommended Posts