НАСЛАЖДАВАМ СЕ НА ЖИВОТА
Бях малко над 40, когато научих, че на обичайния въпрос с какво се занимаваш сега, може да се отговори с „Осим Хаим“ (Наслаждавам се на живота)“ .
За първи път чух този израз в Израел.
Градско кафене. Пладне. На съседната маса възрастна двойка. Той и тя. Не са съпрузи, по-скоро приятели. Те непринудено си говорят, пият кафе. Изведнъж телефона иззвъня. На другия край на линията някой го попита: „Какво правиш?“ А той каза: „Осим Хаим“ (Наслаждавам се на живота)!
Не решавам проблеми, не печеля пари, не търся отговори на въпроси, не поставям цели и не ги постигам, не! Просто в момента се наслаждавам на живота!
Богатството не е в това с какво кожено палто си облечен, нито каква кола караш, нито какъв модел е твоят телефон. Богатство – това са живите родители, здравите деца, верните приятели и силното рамо на любимия човек. Ако вие можете да виждате, да ходите, да говорите, да обичате, и всяка сутрин да ставате от леглото, вие сте приказно богати.
Когато се оплаквате от живота, помислете за тези, които рано го напуснаха. Когато се оплаквате от мъжа си, представете си колко много са неомъжените жени, които мечтаят да се омъжат.
Когато се оплаквате от жените си, помислете колко много са тези мъже, които са самотни.
Когато се оплаквате от непослушните си деца, помислете за тези, които всеки ден молят Бог да имат деца.
Ако намерите някой, с когото можете да се прегърнете и да затворите очите на света, значи ви е провървяло.
🥰 „Осим Хаим“!


Ела на среща със себе си. Научи повече за Хюман дизайн и Семейни констелации. Пиши ми на: liliya.ivanova@lilsun.com или в Messenger.

Следете последните новости и събития

Recommended Posts