uw6yqmonzi10vpcr1zml

Всяка неделя група ентусиасти се събира край хижа Алеко, за да посрещне изгрева с песен. Организатор на това красиво събитие е Лилия – едно от най-усмихнатите и слънчеви момичета в София.

„Навършват се 3 години от сътворяването на групата “Lilsun – Стъпки към себе си“ и първото ни “Посрещане на Изгрева” чрез нея. Празнувам раждането на най-голямото си богатство в този живот“, разказва Лилия пред „Телеграф“. Тя е консултант по вътрешна красота, както сама се определя. „Аз съм Хюман дизайн консултант. Творец и водещ на групи и събития за себепознание и развитие на личността. От 7 години осъзнато изследвам себе си в необятната тема на личностното развитие и себепознание чрез древни науки за човешкото съзнание, за душата, за смисъла ни тук на земята”.

Началото

„Започнахме само двама ентусиасти – мой приятел и двете ни кучета. Вдъхновени от любовта си към природата, посрещахме зората на Витоша, връх Камен дел, през делничните дни, сутрин преди работа. Така няколко месеца по два-три пъти седмично аз споделях снимки от безценни мигове на първите слънчеви зари в личния ми фейсбук профил. Последва харесване, коментиране, споделяне. Мои близки и познати се присъединиха към нас. Станахме група, ентусиазирани деца, младежи и възрастни. Роди се и идеята за Фейсбук групата “Lilsun – Стъпки към себе си”. Името й символизира “Звездния човек”, който върви към себе си, който се връща у дома “приРода“, споделя още Лилия.

„За Петър Дънов, неделята е ден за творчество, общуване с любими хора, веселие, осъществяване на мечти и полет към нови хоризонти. Затова и избрах излетите на групата за “Посрещането на Изгрева” да са в този ден. И така всяка неделя в различен състав, млади и по-възрастни, ние тръгваме към Витоша.”

Ползите

Разпитваме Лилия за ползите от тази чудна инициатива – Вървим заедно, нагоре и все нагоре към слънцето, което не просто обичаме… а обожаваме. И то с първите си лъчи ни прави щастливи, вдъхновени, удовлетворени. Ползите от срещите с групата са необятни. Пред нас е един прекрасен неделен ден сред природата, в който се запознаваме с нови интересни хора. Осъществяваме социален обмен. Споделяме мисли и идеи, а и хапване, песни и игри. И ето свързани с високите вибрации на слънцето и на земята, всеки от нас се зарежда с нова енергия за новата седмица.

Споделяме мислите на Петър Дънов, че “Слънцето носи нови идеи, нови открития, нова философия, нова религия и нова наука. Слънцето ще помете старото, ще го изгори, на пепел ще го превърне. Слънцето ще донесе на Земята чистия, възвишения живот. За кого? За готовите души. Готовият човек е пъпка, която чака да изгрее Слънцето, за да разцъфти.“

Специално

Групата се събира на х. Алеко, около 45 мин. преди изгрева и след това се отправя на приказна разходка в посока Железница и тяхното специално място – Дървото на изгряващото слънце, техния вестоносник на желания. “Там всеки си намира местенце, притихва и се потапя в звуците, цветовете и аромата на красивата ни природа. За цялото това време, едно съм разбрала – всеки път изживяването е специфично. Групата е разнообразна, гледката зашеметяваща. Вътрешният ни свят е в покой” – с усмивка добавя младата дама. „По време на първите лъчи, усещането е, че нещо изящно предстои. Това потапяне е извън времето и пространството, в което цялото ти същество благодари за блаженството, през което минава. В този момент сякаш нещо чрез теб твори. Пеем детски и народни песни, свири гайда. Слънцето изпълва хоризонта, облива ни с пурпурните си лъчи и тръгва по безкрайния си космически път. Посрещнахме изгрева. Финал. Правим обща снимка, в която разперваме ръце в страни, и викаме “УРАааа“. Така завършва първата основна част от нашата неделна традиция”. Нататък денят е изпълнен с още красиви емоции, усмивки, игри и песни.

Вълнение

Често се вълнувам и мисълта ми се връща към първото ни организирано “Посрещане на Изгрева” на 1 Февруари 2014 година. На поканата във Фейсбук за събитието се отзоваха около 20 души. Дойдоха и познати и непознати с колите си, които поканиха желаещи да споделят транспорта до началната ни среща. Сборен пункт 1 час преди изгрева – и тръгване нагоре. Няколко пъти се събираха по-големи групи, надвишаващи 50 души, в недели, които съвпадаха с църковни или национални празници, завършва разказа си Лилия.

Просто бъди!”

Просто бъди!

Има хора, които търсят светлина. Има и такива, които я излъчват…
Има хора, които търсят любовта. Има и такива, които я раздават…
Има хора, които търсят смисъла на живота. А има и такива, които го осмислят…
Има хора, които чакат да им дават. Има и такива, които се раздават…
Има хора, които преследват щаститето. Има и такива, които го създават…

Бъди от хората, създаващи щастие!
Бъди Слънцето на хоризонта!
Бъди искрен в мислите си!
Бъди чист в чувствата си
и няма да се налага да преследваш щастието –
то само ще те преследва!”

Ела на среща със себе си. Научи повече за Хюман дизайн и Семейни констелации. Пиши ми на: liliya.ivanova@lilsun.com или в Messenger.

Следете последните новости и събития

Recommended Posts